torsdag den 2. februar 2012

Birgitte

Hold B: Birgitte

  • Beskriv Birgittes liv og hendes person
    • Hendes ydre?

Rødhåret, "skraldergodt ud, strålende som altid", tynd = hendes veninder mener det kan være tegn på depressionstegn. Omkring midten af 30'erne.

  • Job?

Forfatter/journalist - evt. en uddannelse inde journalistik men arbejder som forfatter og skriver hendes egne bøger.

  • Hvor bor hun normalt? Hvor skal hun bo nu – overvej symbolværdien i ’hendes nye hjem’? s. 16, 30,

København. Hun skal bo i Lisa's groverbolig på landet - den anden side af vejen (overfor Lisa's hus) - sammen med familien. Hun starter på en ny - forfra. Hun vil danne sig selv igen, et tomt hus, hvor hun selv kan danne sig et nyt liv. Det symboliserer hendes "nye liv". Huset er tomt, lige som hendes = en frisk

  • Birgittes familiære situation?

Hun har ingen børn eller mand. Hendes lillesøster døde som barn af menigithis.

  • Birgitte farer vild på vej til Hvium – kan man tolke dette på en eller anden vis? Se fx s. 36, 38, 42-43. Det kan symbolisere at hun har svært ved at finde ro, sit hjem, sine rødder. Hun er vant til at drømme sig væk i andre personers liv, man kan bare skifte når man vil (interviews). Hendes tanker symboliserer at hun er lidt psykisk syg. Hun kan ikke finde ro, vil gerne være alene, men hun savner at blive elsket: "kom og elsk med mig" s. 43. Farer vild med vilje, da hun ikke tør at vende tilbage i frygt for at folk kommer til at kende hende for godt, og lærer hendes indre: "hvorfor har hun ikke en mand", "hvorfor ikke børn" "hvad er der sket med hende i København".
  • Hvordan er Birgittes forhold til troen og religion? Se fx s. 25-26.

Hun er ikke så religiøs i den forstand at hun går tit i kirke og sådan - hun tror nok ikke at alt kan løses bare ved at tro. Hun respekterer at folk søger Lisa, når de har brug for at snakke, men ikke som noget helligt eller frelsende. Hun ser religionen og korset som et skjold for alt det sorg og hudløse ærlighed der gemmer sig under. Hun respekterer Lisa og hendes job + den måde hun udfører det på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar