tirsdag den 14. februar 2012

Dot Grotrheim

Dot Grotrheim er Frederiks mor. Førhen hed hun Elisabeth, men skiftede senere navn til Dot.
Hun kommer ind i kirken, som en af de sidste, iført en mørk blommefarvet spadseredragt, blommefarvede russkindsko og en blommefarvet russkinds bøllehat med bred skygge. Hun tager sine solbriller af, men beholder hatten på under hele begravelsen.

Hun bor i Århus. Man får et indtryk af, at hun er en fin dame, som går op i sig selv, og kun bevæger sig ud på landet til sin familie, hvis hun virkelig er tvunget til det. Men omvendt fortæller Birgitte, at hun engang blev inviteret hjem til hende i hendes lejlighed med en blå londonsofa, med et ottebenet, rundt sofabord i mahogni. Men vinduerne var snavsede og hendes mad er tørt. Hvis hun var en meget ordentlig dame, ville hendes hjem højst sandsynligt være pinligt rent. Måske viser det, at hun på sit ydre gerne vil udstråle en fin dame med styr på tingene, men inderst inde er hun ikke så fin og ordentlig, som hun gerne vil signalerer.

Hun er en blanding af ’direkte’ og ’indirekte’ da man får meget at vide omkring hendes tøj, men omvendt hører vi alligevel ikke så meget om hende. Men hun er´’Individualiserende’ da hun er beskrevet. Der står ikke bare ’så kom Dort.’ Der er en mere detaljeret beskrivelse over hende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar